Valašská chalupa s obživlou kovanou bránou

I s klasickým kovaným plotem můžete mít soukromí jako s betonovou zdí. Jen s tím rozdílem, že kovaný plot je krásný a přirozeně zapadne jak do městské zástavby, tak do přírodní krajiny. Kovaný plot na kamenné zídce se zelení je dokonalá nadčasová kombinace. V článku jsme vám sepsali, jak takový romantický luxusní plot na míru vzniká.

kovarstvi-klaban-klbn_kovany-plot_brana_beskydy

Není krásnějšího spojení v architektuře než dřevo, kov a kámen

 

Než se pustíme do návrhu, řekněte nám svou představu

Klientova představa byla klasický kovaný plot. A protože má malé pejsky, počítali jsme v navrhování s užším členěním ve spodní části. Na místě již byla kamenná zídka a kovové sloupy. S obklopující zelení tak vznikl subtilní plot, který příjemně doplňuje krásnou krajinu v okolí. Všechny exteriérové prvky doporučujeme před barvou zinkovat. I když se jedná o náklad navíc, životnost plotu zinkování prodlouží mnohonásobně, takže se investice vyplatí.

 

kovarstvi-klaban-klbn_kovany-plot_brana_listy_beskydy

Jako vstup do kouzelné Zahrady od Jiřího Trnky

 

Obživlá brána s kovanými listy

K plotu jsme navrhli bránu a velkou kovanou poštovní schránku. Na bráně si jistě všimnete zvláštního detailu. Klient si dodatečně přál zakomponovat motiv listu. Stabilní klidnou formu plotu jsme tak v místě brány rozpohybovali, obživli a nechali obrůst listy. Není divu, že si v minulosti lidé o kovářích mysleli, že jsou kouzelníci. Občas jsme.

 

Jak vzniká plot a brána na míru

První nám klient řekne svou představu, případně pošle "náladové fotografie" v jakém duchu si realizaci přeje. Poté je na nás všechny ideje zpracovat a vytvoříme klientovi 2-3 návrhy. Klient si vybere, případně můžeme zkombinovat nápady z jednotlivých variant. A když si klient přeje nebo si není jistý, vytvoříme jednoduchou vizualizaci pro lepší představu. U větších zakázek na míru si žádáme zálohu 50 % předem. Částku je možné rozdělit do průběhu výroby. A za pár měsíců se můžete těšit na svůj jedinečný plot jako z anglického panství

 

plot_vizualizace

Vizualizace plotu a brány na míru

 

Fotogalerie z výroby kované brány

 

 Fotogalerie brány a plotu v celé své kráse