Ceník

Kované předměty nebo instalace na míru je něco tak specifického, že se těžce předem a z místa určuje cena. Lze to odhadnout u produktů, které jsem již vyráběl. Co však mohu jistě říct, že hodnota neklesá. Když držíte v ruce kovaný výrobek, stáváte se součástí tisícileté tradice. Kovářství je jedním z nejstarších řemesel, které formovalo naši civilizaci. Již v dobách dávno minulých kováři vytvářeli nejen zbraně a nástroje, ale také umělecká díla, která zdobila paláce a chrámy. 

kovarstvi-klaban-klbn_kovane-zabradli-plot_velke-karlovice_1

 

Kovářství jako symbol exkluzivity

Umělecké kovářství bylo vždy spojené s luxusem a prestiží. Jen ti nejbohatší a nejmocnější lidé si mohli dovolit mít na svých sídlech kované brány, zábradlí nebo zdobené kované předměty. A právě tímto způsobem kováři vtiskli svůj umělecký podpis do historie. Nebojte se, dnes je práce uměleckých kovářů mnohem dostupnější. Avšak i přes moderní technologie a sériovou výrobu kované předměty stále nesou nádech výjimečnosti. Když si pořizujete kovaný výrobek, chápete hodnotu tradičního řemesla a umění.

 

kovarstvi-klaban-klbn_kovany-plot-beskydy

 

Mnohaletá řemeslná zručnost vtisknutá do oceli

Když mě navštíví klienti v dílně, sami se diví, jakým tradičním způsobem kované předměty stále vznikají. Každý kovaný výrobek se vyrábí v ohni, který přetváří surové železo v umělecké dílo. Tento proces, starý jako lidstvo samo, vyžaduje nejen fyzickou sílu, ale i hluboké znalosti materiálu a technik. Kovářství je alchymií – věda i umění v jednom.  A protože si uvědomuji trvalost mých výrobků, snažím se vždy, aby za to stály.

 

 

kovarstvi-klaban-klbn_kovana-mandala_balkon_beskydy

 

Jaká je cena kovaných artefaktů?

Samozřejmě, že nejvíce záleží na množství materiálu, času a složitosti projektu. Ale je potřeba si uvědomit, že v každém kovaném díle je skryto více než jen materiál a čas.  Je to výsledek hodin strávených u ohně, soustředění a odhodlání. A když si pořizujete kované umělecké dílo, stáváte se součástí této tradice – tradice, která spojuje minulost s budoucností

Každý kovář si určuje cenu své práce. Já se snažím udržovat zlatou střední cestu. Já se už přes deset let specializuji na interiérový a exteriérový funkční design. Nenajdete u mě podkovy, šperky, sekyry, ani nože. To vás pošlu za jinými mistry kovu. Zato Vám rád vyrobím ty nejhezčí a nejpraktičtější Kované garnýže na okna, hambálky ke kachlovým kamnům nebo stylové kliky. Obrovský dík patří mým skvělým klientům, díky kterým se můžu věnovat tomuto náročnému, ale krásnému řemeslu. Jejich reakce si můžete přečíst na Hodnocení obchodu.

 

 kovarstvi-klaban-klbn_dvojita-kovana-garnyz-bliss_4_1